Välj rätt tygmärke till rätt material

Patchified tillverkar tygmärken framförallt i väv men har även tillfälliga kollektioner i andra material som exempelvis chenille, två kvalitéer som passar olika bra på olika tyger.

Chenille är ett lite mer robust material vilket ger patchen ett lite grövre utseende och gör den visuellt mer lekfull. 

Eftersom chenillen är lite tjockare blir även tygmärket tjockare, vilket gör att den passar allra bäst på kläder och accessoarer med tjockare tyg, exempelvis kepsar, skor, jackor och jeans. Märken av chenille kan ibland behöva fästas med textillim som finns i de flesta hobby- och sybehörsbutiker, eller också sys med en söm runt märket. Detta då det kan vara svårt för värmen från strykjärnet att tränga igenom det tjocka chenillematerialet. Det beror på vad för typ av strykjärn man använder.

Kom ihåg att alltid undersöka tåligheten i materialet du tänkt att stryka på. Många material är inte lämpliga att stryka på. Då hänvisar vi med fördel till textillim eller att sy fast märket.

Väven är nättare och lite glansigare. Patchien blir extremt följsam på plagget eller det du fäster den på. Den är väldigt mjuk i sin form.

Väv lämpar sig väldigt väl för tunnare tyger, som exempelvis t-shirts, byxor, sweatshirts och skjortor. Då de vävda märkena är tunnare lämpar de sig på de flesta materialen så länge kvaliteten på materialet håller för höga temperaturer.