Vårt miljölöfte

Vårt miljölöfte

Vi utvecklas ständigt. Vi är inte i mål men strävar varje dag efter att hitta fler sätt att minska vår påverkan på miljön och sträva efter maximal cirkularitet.

Patchified och hållbarhet

I Sverige köps nästan 14 kilo nya kläder och textilier per person och år. Nästan en tredjedel av detta används inte och i genomsnitt åtta kilo per person och år slängs – trots att mycket hade kunnat användas mycket längre.

Detta är anledningen till att Patchified finns, och till att vi arbetar för hållbarhet i alla led. Detta är några av de saker vi fokuserar särskilt på.

Förpackningar

Förpackningen som våra patchies kommer i är tillverkad av återvunnet papper, certifierat med FSC® certified and SMETA/Sedex audited.

SMETA står för arbete, hälsa, miljö och säkerhet. SMETA är utformat för att hjälpa revisorer att genomföra revisioner av hög kvalitet som omfattar alla aspekter av ansvarsfull affärspraxis.

FSC certifiering säkerställer att produkter kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar som ger miljö, sociala och ekonomiska fördelar. FSC´s principer och kriterier utgör en grund för att all skogsbruksstandard är globalt, inklusive FSC´s internationella standard.

Material

Våra patchies tillverkas av trådar i 100% bomull som vävs i en vävstol.

De är  OEKO-TEX® klass 1 certiferade. Det betyder att våra patchies är godkända för att appliceras på textiler till spädbarn, underkläder kläder, sängkläder etc då den inte innehåller några hälsoskadliga ämnen. Våra patchies innehåller inte några spår av ftalater. 

Transporter

Vi är samarbetar bara med svenska broderier för att ha så korta transporter som möjligt. När vi skickar en patch till dig använder vi bara företag som strävar efter en bättre hållbarhet. Vi har en ständig dialog med våra leverantörer och försäkrar oss om att de, precis som vi, gör vad de kan för att minimera sitt avtryck på miljön.

POSTNORD  

DHL

UPS

För mer information kring detta hänvisar vi till respektive transportörs sida där de redogör för sitt miljöansvar.

Vem gör dina patchies?

Vi arbetar bara med svenska leverantörer för att kunna säkerställa att de lever upp till våra krav på miljöcertifiering. Det är viktigt för oss med dialog om detta och att hela tiden följa upp hanteringen i produktionen. 

Den producent som tillverkar våra patchies i dag valdes ut av oss för att de har den bästa och mest heltäckande miljöpolicyn av alla tryckerier i Sverige. Vi skulle helst tillverka våra patchies av återvunnen textil men i dagsläget är det bara möjligt hos tryckerier utomlands. Vi har därför kommit fram till att transportperspektivet innebär att vårt klimatavtryck är lägre när vi tillverkar i Sverige.