Mot cirkulära flöden

I Sverige köps i genomsnitt nästan 14 kilo nya kläder och textilier per person och år. Nästan en tredjedel av detta används inte och åtta kilo textil per person och år slängs i soporna – trots att mycket hade kunnat användas betydligt längre.
Detta är i grund och botten anledningen till att Patchified finns.

Så, självklart tar vi största möjliga ansvar för vår egen produktion. Vi strävar efter hållbarhet i alla led och detta är några av de saker vi värnar om och lägger fokus på:

Tillverkning i Sverige

Vi arbetar bara med svenska broderiaktörer för att kunna säkerställa att de lever upp till våra krav på miljöcertifiering. Vi vill kunna ha löpande dialog och uppföljning av hanteringen i produktionen.

Den producent som tillverkar våra patchies i dag valdes ut av oss för att de har den bästa och mest heltäckande miljöpolicyn av alla tryckerier i Sverige.
Vi strävar efter att tillverka våra patchies av återvunnen textil men i dagsläget är det bara möjligt hos tryckerier utomlands vilket innebär att utifrån ett transportperspektiv är vårt klimatavtryck lägre när vi tillverkar i Sverige.

Material


Våra patchies tillverkas av trådar i 100% bomull som vävs i en vävstol. De är  OEKO-TEX® klass 1 certiferade, vilket betyder att de är godkända för att appliceras på textiler till spädbarn, på underkläder, kläder och sängkläder etcetera, då den inte innehåller några hälsoskadliga ämnen. Våra patchies innehåller inte heller några spår av ftalater.

Återbruk och återvinning

Hela idén med våra patchies är att förlänga livet på ett plagg eller en accessoar. Patchien är en nyckel till återbruk.
När plagget/prylen som patchien fästs på till slut ändå måste slängasn kan patchien återanvändas på ett nytt plagg, eller bli till återvunnen textil, som sedan återanvänds till en ny patchie. 
När du slänger din patchie ska du sortera den som textil.

Förpackningen som patchies levereras i är tillverkad av återvunnet papper och är certifierad med FSC® certified and SMETA/Sedex audited.

SMETA står för arbete, hälsa, miljö och säkerhet. SMETA är utformat för att hjälpa revisorer att genomföra revisioner av hög kvalitet som omfattar alla aspekter av ansvarsfull affärspraxis. 
FSC certifiering säkerställer att produkter kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar som ger miljö, sociala och ekonomiska fördelar. FSC´s principer och kriterier utgör en grund för att all skogsbruksstandard är globalt, inklusive FSC´s internationella standard.
Tillbaka till blogg